Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Předvánoční sportování

Předvánoční sportování


Poslední týden před zimními prázdninami byl tradičně naplněn sportovními akcemi.
V úterý 17. 12. proběhl v hale GTU již 18. ročník Vánoční laťky. Nejlepší atleti a atletky naší školy poměřili své umění ve skoku do výšky. V šesti kategoriích startovalo přes 50 skokanů. Vítězi se stali v nejmladší kategorii Lenka Tylová a Šimon Dědek, mezi staršími žáky Amálie Návratová a Alexandr Kos a v kategorii vyššího gymnázia Eva Březinová a
David Mareš. Posledně jmenovaný předvedl i nejhodnotnější výkon dne, když překonal laťku ve výšce 180 cm.

O den později se studenti nižšího gymnázia, prvních ročníků a kvinty sešli v naší hale na sportovním dni. Celé třídy vzájemně soupeřily ve vybíjené, přehazované, basketbalu, florbalu a ve fotbalu. K tomu se ještě utkaly v netradičních pohybových disciplínách. Do soupeření se zapojili i třídní učitelé. Atmosféra byla skvělá. Všichni se snažili svým dílem přispět k úspěchu své třídy. Takže, ač nakonec známe vítěze (2.X a 5.X), poražení nebyli žádní. Všichni zvítězili, když ne v daném utkání, tak alespoň sami nad sebou.

Ve čtvrtek vyrazili naši maturanti na lyžovačku do skiareálu v Mladých Bukách. Na výborně připravené sjezdovce jsme si společně užili příjemné dopoledne plné krátkých i dlouhých oblouků. Pro většinu studentů to bylo hezké otevření letošní lyžařské sezony. Ani menší skupinka nelyžařů nezahálela. Z Buků se společně vydali pěšky na Hrádeček, kde si připomněli výročí úmrtí prezidenta Václava Havla.

Již v pondělí 16. 12. vyvrcholil 22. ročník Superligy, což je mezitřídní přebor školy v halovém fotbale.  Dvanáct týmů bojovalo od října do půlky prosince o historický putovní pohár. Hrálo se vždy v pondělí odpoledne v hale gymnázia.
Vítězem letošního ročníku se stal podruhé za sebou  tým FC Dýden Tuzemáci 3.B. Ve finále třeťáci porazili maturanty z týmu Menší koule 8.X nejtěsnějším rozdílem 3 : 2.  Třetí místo vybojoval tým 7.X Žíža, Pytel a Metloš, který až na penalty rozhodl nerozhodný duel s týmem Síla přátelství ze  4.A.
Slavnostní zakončení Superligy proběhlo v pátek 20.12. před vánočním programem v hale GTU.  Každý tým obdržel cenu, vítězové pak navíc zmiňovaný putovní pohár. Individuální ocenění letos získali nejlepší hráč Dominik Killar (8.X),  nejlepší brankář Jan Charouz (3.B), nejlepším střelcem se stal se 11 góly Ondřej Metlický (3.B) a objevem roku byl vyhlášen Lukáš Rohbacher (1.B). Letošní ročník je tedy minulostí. Už teď se můžete těšit na ten další, který bude zahájen v říjnu 2020. 



GALERIE